SolarFridge Set 150L-i

Printen
Compleet SolarFridge Systeem met een daglichtpaneel, regelaar, accu, koelkast (150 Liter) en aansluit- en montagematerialen.
Geschikt om te koelen op zonne-energie.
Prijs
Verkoopprijs€ 1699,00
Selecteer uitvoering Tooltip

Beschrijving

Dit complete SolarFridge systeem bestaat uit een daglichtpaneel, regelaar, accu, koelkast en aansluit- en montagematerialen. Hiermee heeft u dus alles in huis om via zonne-energie te koelen. Alle onderdelen in het systeem zijn zo op elkaar afgestemd dat u er bijna geen omkijken meer naar heeft. 

 

Dit krachtige tafelmodel koelkast is uitermate geschikt om vele boodschappen koel te houden in uw tuin- of vakantiehuis, camper of boot, etc.  De koelkast beschikt over een drie-sterren vriesvak. De zeer zuinige Danfoss compressor maakt dat deze koelkast perfect te combineren is met zonne-energie. De inhoud van de koelkast is 150 liter, waar het 18 liter vriesvak deel van uit maakt. De koelkast kan vrijstaand neergezet worden. De ruimte is praktisch en functioneel ingedeeld, waardoor er veel plaats is voor uw proviand.

De deur is uitgerust met magneetafdichting . Naar wens kan de deur linksdraaiend of rechtsdraaiend gemonteerd worden. De interieurverlichting gaat aan wanneer de deur geopend wordt.

Het daglichtpaneel heeft een nominaal vermogen van 200 Wp en levert voldoende energie voor uw koelkast. 

De bijbehorende laadstroomregelaar is een MPPT regelaar Tracer 2215BN, geschikt voor een maximale laadstroom van 20 ampère. Deze regelaar haalt het maximale uit uw paneel met behulp van de ingebouwde Maximum Power Point Tracker. De status van de accu wordt getoond door middel van een led-lampje. Daarnaast is er nog 1 andere led aanwezig die de status van uw zonne-energie systeem aangeeft. De regelaar bevat een over- en onderlaadbeveiliging, terugloopbeveiliging en elektronische kortsluit- en ompoolbeveiliging. Deze regelaar is tevens uitgerust met geavanceerde laadtechnieken, die uw accu ten goede komen. Voor meer informatie hierover zie de productpagina van de regelaar. 

De accu is volledig onderhoudsvrij en heeft een werkspanning van 12V en een capaciteit van 200Ah. Bij deze zogeheten AGM-accu is de vloeistof vervangen door een vezelnetwerk, waardoor onderhoud niet nodig is. Tevens is de accu 180° kantelbaar. Deze droge accu is zeer geschikt voor cyclisch gebruik en mag binnen geplaatst worden.

De bijbehorende montageset (Montageset A) bestaat uit vier aluminium Z-beugels waarmee u het zonnepaneel op het dak kunt monteren. Tevens bevat de set tien meter kabel (2 x 4 mm2), kabelogen en een zekeringhouder met zekeringen De kabel is vrij inzetbaar tussen paneel, regelaar en accu en eventueel te gebruiken voor het aansluiten van verbruikers. De kabelogen zijn benodigd om de kabel op de accupolen aan te kunnen sluiten. De zekering wordt tussen accu en regelaar geplaatst. Het systeem  wordt geleverd met een duidelijk installatieschema.

Voor het aansluiten van de koelkast op de accu wordt 5 mtr. snoer 2 x 10mm² meegeleverd incl zekeringhouder en zekeringen. 

Als alternatief montageset A, kunt u ook voor set B kiezen. De Z-beugels worden dan vervangen voor zwarte kunststof hoek spoiler-profielen. 

Als extra wordt er een USB stopcontact meegeleverd zodat gsm en tablet opgeladen kunnen worden.

Bij al onze pakketten ontvangt u een duidelijk installatie schema !

Voor nadere technische informatie en omschrijvingen klikt u op het betreffende product.