SolarFreezer Set 118DD-i-Plus

Printen
Compleet Solar koel/vries Systeem met een groter daglichtpaneel, regelaar, accu, koel/vrieskist (118 Liter) en aansluit- en montagematerialen.
Geschikt om te koelen/vriezen op zonne-energie.
Prijs
Verkoopprijs€ 1599,00
Selecteer uitvoering Tooltip

Beschrijving

Dit complete Solar koel/vries  systeem bestaat uit een daglichtpaneel, regelaar, accu, vries/koelkist en aansluit- en montagematerialen. Hiermee heeft u dus alles in huis om via zonne-energie te koelen/vriezen. Alle onderdelen in het systeem zijn zo op elkaar afgestemd dat u er bijna geen omkijken meer naar heeft. 

Deze compressor koel/vriescombinatie is voorzien van een apart koelvak en een apart vriesvak. Beide vakken hebben een eigen deksel en zijn dus afzonderlijk van elkaar te openen. De vakken kunnen, indien gewenst, ook allebei alleen vriezen of koelen met een gelijke of van elkaar afwijkende temperatuurinstelling. Gemaakt van hoogwaardig isolatiemateriaal. Voorzien van verlichting in beide vakken en vergrendeling. 

Het daglichtpaneel heeft een nominaal vermogen van 250Wp. Voldoende vermogen om de koel/vrieskist te laten werken en daarnaast verlichting,gsm en tablet te gebruiken..

De bijbehorende laadstroomregelaar is een MPPT regelaar Tracer 2215 , geschikt voor een maximale laadstroom van 20 ampère. Door middel van twee Led-lampjes wordt de status van uw zonne-energie systeem aangegeven. U kunt hiermee bijvoorbeeld aflezen wanneer er een laadstroom is, of wanneer de accu leeg dreigt te raken. De regelaar bevat een over- en onderlaadbeveiliging, terugloopbeveiliging en electronische kortsluit- en ompoolbeveiliging.

De twee accu,s zijn  volledig onderhoudsvrij en hebben een werkspanning van 12V en een capaciteit van 100 Ah.per stuk.  Bij deze zogeheten AGM-accu is de vloeistof vervangen door een vezelnetwerk, waardoor onderhoud niet nodig is. Tevens is de accu 180° kantelbaar. Deze droge accu is zeer geschikt voor cyclisch gebruik en mag binnen geplaatst worden.

De bijbehorende montageset (Montageset A) bestaat uit vier aluminium Z-beugels waarmee u het zonnepaneel op het dak kunt monteren. Tevens bevat de set tien meter kabel (2 x 4 mm2), kabelogen en een zekeringhouder met zekeringen De kabel is vrij inzetbaar tussen paneel, regelaar en accu en eventueel te gebruiken voor het aansluiten van verbruikers. De kabelogen zijn benodigd om de kabel op de accupolen aan te kunnen sluiten. De zekering wordt tussen accu en regelaar geplaatst. Het systeem  wordt geleverd met een duidelijk installatieschema.

Voor het aansluiten van de koel/vrieskist op de accu wordt 5 mtr. snoer 2 x 10mm² meegeleverd incl zekeringhouder en zekeringen. 

Als alternatief montageset A, kunt u ook voor set B kiezen. De vier Z-beugels worden dan vervangen voor zwarte kunststof hoek spoiler-profielen. 

Als extra wordt er een USB stopcontact meegeleverd zodat gsm en tablet opgeladen kunnen worden.

Bij al onze pakketten ontvangt u een duidelijk installatie schema !