De nieuwe koolstofvezeltechnologie accu’s

De voordelen van koolstofvezeltechnologie in de accu.

Meer mechanische steun

Koolstof in de vorm van vezel is qua structuur gelijk aan polyestervezel die ook aan de actieve massa wordt toegevoegd. Het resultaat is dus een extra wapening waaraan, met name de positieve actieve massa, zich kan vastgrijpen. Dit gebeurt echter zonder dat het zwellen en krimpen van het actief materiaal tegengegaan wordt. Hierdoor wordt een langere levensduur bij cyclisch gebruik verkregen.

Toename geleiding

De elektrisch geleidende koolstofvezels vormen additionele geleidende knooppunten tussen de actief materiaal deeltjes. Dit resulteert in een eenvoudiger laadgedrag. Onder lading is, bij gelijke spanning, de stroomopname 5% beter dan bij conventionele accu’s.

Daarbij komt dat de zeer sterk geordende structuren van koolstofatomen maken dat de kristallijne koolstofvezel zeer goed bestand is tegen oxiderende invloeden tijdens de lading van de accu. De werking van de koolstofvezel blijft dan ook tot aan einde behouden.

Transport van ionen door de sulfaatbarrière

Koolstofvezel maakt een proces genaamd “Ion Pumping” mogelijk. Bij dit proces transporteert de koolstofvezel het restant negatieve sulfaationen naar het interieur van volledig met sulfaat bedekte platen. Er is daardoor geleiding in de accu mogelijk waardoor deze toch geladen kan worden.

Het transport van ionen wordt geïnitieerd door polarisatie. In een aantal laboratoriumexperimenten hebben accu’s, met koolstofvezel, lange tijd "leeg" gestaan en zijn vervolgens geladen. Het resultaat waren succesvol te laden batterijen zonder capaciteitsverlies.

Toepassing

De koolstofvezeltechnologie wordt onder andere toegepast in de Solar serie van SF

Resultaten 1 - 1 van 1

De nieuwe koolstofvezeltechnologie accu’s

Lead Carbon 100Ah / 10h 12V

Lead Carbon accu 100Ah. Geheel gesloten. Zeer geschikt voor cyclisch gebruik.

Verkoopprijs€ 209,00

Artikelgegevens