Verplaatsbare Conventionele Oliekachels o.a. Zibro

 

Verplaatsbare Conventionele Oliekachels

Deze verplaatsbare kachels zijn allen werkzaam op kerosine. Dit is een zuivere variant van de traditionele petroleum-olie. De schone kerosine vervuilt de pit van de kachels niet en brandt geheel reukloos (dit in tegenstelling tot normale petroleum). 

Globaal gezien zijn de kachels onder te delen in twee groepen: degenen die volgens het traditionele principe werken, en de zogeheten laser kachels. De eerste groep werkt geheel zelfstandig en wordt vaak ontstoken met behulp een gloeikop werkzaam op batterijen. De verbranding is behaaglijk en ziet er gezellig uit doordat een relatief groot gedeelte van de warmte in de vorm van (infra)rood licht wordt uitgestraald.

De groep laser kachels werken alleen in combinatie met 230V netstroom. Deze kachels hebben een ander type verbranding dan de traditionele kachels, en hebben de stroom nodig voor de onststeking. De kachels leveren minder stralingswarmte, maar hebben een 230V ventilator die de warmte actief door de ruimte verspreid. Hierdoor is de ruimte sneller op temperatuur en geschiedt de verwarming gelijkmatig verspreid door de ruimte.

Kerosine (schone petroleum) Olie

De brandstof voor deze kachels is kerosine. Dit is een verfijnd en verder geraffineerd eindproduct van petroleum, en bevat aldus geen vervuilende bestanddelen. Normale petroleum bevat deze bestanddelen nog wel en wanneer dit gebruikt wordt zal de pit of brander van de meeste oliekachels zodanig vervuild worden, dat deze na een relatief korte tijd vervangen dient te worden. Aangezien dit een duur grapje is, adviseren we uitsluitend kerosine te gebruiken (ook verkrijgbaar onder andere benaming, zoals bijvoorbeeld tosaïne).
In onze winkel verkopen wij kerosine in jerrycans van 5  en 20 Ltr.. De kerosine kunnen we helaas niet per post verzenden. De kerosineprijs varieert afhankelijk van de oliekoers.

Resultaten 1 - 1 van 1

Verplaatsbare Conventionele Oliekachels o.a. Zibro

Qlima R8027C

Eenvoudige doch degelijke vergasser van Qlima.

Verkoopprijs€ 129,00

Artikelgegevens